ALINIEREA ROTILOR

 171
ALINIEREA ROTILOR

Pentru a înțelege de ce este necesară procedura de aliniere a roților, mai întâi trebuie să înțelegeți bine de ce sunt responsabile aceste valori. Alinierea roților - acestea sunt valorile de aliniere a roților care sunt stabilite de producător, sunt responsabile pentru controlabilitatea mașinii, optimizarea performanței de conducere și afectează nu numai uzura anvelopelor, economia de călătorie, ci și confortul și siguranța în general.
După cum s-a spus, valorile setate în mașină sunt setările producătorului. Cu toate acestea, pe măsură ce utilizați mașina, acestea se rătăcesc, confortul la condus scade treptat. Pentru a corecta această situație este nevoie de un serviciu de aliniere a roților. Această procedură va fi utilă în special după sarcini grele pe mașină, de exemplu: un drum prost, intrarea în gropi. În astfel de condiții de funcționare, se pierde orientarea roților, este posibilă deteriorarea pârghiei, a tijei de direcție, ceea ce duce la pierderea controlabilității normale a mașinii și, de asemenea, amenință să crească uzura anvelopelor.
În general, aproape toate setările sunt similare, totuși, fiecare model are propriile caracteristici care trebuie respectate la ajustarea valorilor.