CUREA DE DISTRIBUȚIE

 168
CUREA DE DISTRIBUȚIE

Cureaua de distribuție este una dintre cele mai importante componente ale motorului unei mașini. Momentul înlocuirii sale ar trebui să fie cunoscut de fiecare șofer, deoarece o atitudine neglijentă față de întreținerea acestei piese poate duce la reparații costisitoare ale întregului motor.
Cureaua de distribuție asigură o conexiune flexibilă și silențioasă între arborele cotit și arborele cu came, sincronizând deschiderea și închiderea supapelor împreună cu acțiunea pistoanelor. Dacă cureaua de distribuție se rupe, pistonul poate deteriora supapa deschisă, ceea ce duce la reparații costisitoare.
Pentru a evita această situație neplăcută, trebuie să faceți în mod regulat inspecții periodice și diagnosticare a motorului într-un service auto de încredere.
Mecanicii auto cu experiență recomandă verificarea curelei la fiecare 50.000 de kilometri și schimbarea acesteia pe măsură ce se uzează.
Înlocuirea acestei componente este individuală pentru fiecare mașină și depinde nu numai de marcă, ci și de condițiile de funcționare.