ÎNLOCUIRE LANȚ DE DISTRIBUȚIE

 167
ÎNLOCUIRE LANȚ DE DISTRIBUȚIE

În funcție de marcă și model, vehiculul dumneavoastră poate avea un lanț de distribuție în loc de o curea. Lanțul de distribuție are câteva avantaje față de cureaua. Printre acestea se numără: fiabilitatea și durabilitatea, deoarece datorită materialelor rezistente își păstrează funcțiile mai mult timp. În funcție de modelul mașinii, precum și de condițiile de funcționare, cureaua de distribuție este schimbată după 100 sau chiar 200 de mii de kilometri.
În ciuda rezistenței sale, lanțul de distribuție se poate întinde sau rupe. Acest lucru se datorează mai multor factori: uzură din cauza utilizării intensive, blocarea pompei sau rolelor, defecțiuni ale arborelui cotit sau ale arborelui cu came.
Experții recomandă diagnosticarea circuitului într-un service auto la fiecare 100.000 de kilometri. Durata sa de viață depinde de modelul mașinii și de condițiile de funcționare a acesteia. Lanțul trebuie înlocuit dacă se detectează întindere. Ignorând această problemă, este posibil să descoperiți că lanțul se rupe și deteriorează părți importante ale mașinii. Acest lucru poate duce la daune grave, care vor costa mult mai mult decât o înlocuire la timp a lanțului de distribuție.