ÎNLOCUIREA ULEIURILOR ÎN UNITĂȚI

 166
ÎNLOCUIREA ULEIURILOR ÎN UNITĂȚI

O mașină este un mecanism destul de fragil, la fel ca și componentele sale, astfel încât orice parte a acesteia se uzează în timp și încetează să-și îndeplinească în mod corespunzător funcțiile. Uleiurile și fluidele speciale reduc uzura pieselor. De aceea este atât de important să actualizați și să schimbați la timp uleiurile din unitățile și mecanismele mașinii.
Schimbarea uleiurilor în motor, cutie de viteze, servodirecție, înlocuirea lichidului de răcire și a lichidelor de frână - aceasta este o listă incompletă a procedurilor obligatorii de întreținere a mașinii.
Dar nu numai înlocuirea la timp, ci și calitatea uleiurilor afectează funcționarea corectă a mașinii. Prin urmare, alegerea mărcii de ulei trebuie abordată cu aceeași seriozitate ca și alegerea unei stații de service pentru întreținere.
Frecvența de schimbare a uleiurilor în diferite mecanisme ale unei mașini depinde nu numai de recomandările producătorului, ci și de condițiile de funcționare ale mașinii și de funcționalitatea mecanismelor în sine. De exemplu, există 2 opinii diferite despre schimbarea uleiului în cutia de viteze. Unii experți spun că trebuie să schimbați uleiul, în timp ce alții cred că acest lucru nu este necesar. Puteți afla despre frecvența de schimbare a uleiurilor și a fluidelor tehnice pentru mașina dvs. de la consultanții maeștri. Îți vor spune în detaliu despre procedurile de întreținere necesare, selectează piesele, uleiurile, fluidele și consumabilele potrivite pentru mașina ta și vor recomanda înlocuirea lor doar dacă este cu adevărat necesar.