ÎNLOCUIREA BUJIILOR

 166
ÎNLOCUIREA BUJIILOR

Bujiile sunt unul dintre cele mai importante elemente ale sistemului de aprindere care necesită o selecție adecvată și o înlocuire la timp. Dar care este frecvența și prețul înlocuirii bujiilor - aceasta este o întrebare mai puțin evidentă cu care trebuie să ne confruntăm.
Bujii - un dispozitiv dintr-o mașină conceput pentru a aprinde amestecul de combustibil din camera de ardere a diferitelor tipuri de motoare. Cu alte cuvinte, bujiile sunt responsabile pentru a se asigura că motorul funcționează corect, mașina pornește prima dată.
Programul de înlocuire pentru această componentă a mașinii este scris în manualul pentru fiecare model de mașină, dar nu toți șoferii iau această problemă în mod responsabil.
Durata de viață a unei bujii selectate corespunzător depinde în mare măsură nu numai de designul acesteia, ci și de funcționalitatea sistemelor de alimentare, a aprinderii și a părților motorului în sine. De aceea, specialiștii de service auto recomandă efectuarea unor diagnostice regulate și întreținerea la timp a mașinii.
În plus, perioada de lucru este determinată de tipurile de lumânări. Ele sunt împărțite în 4 tipuri: clasic, platină, iridiu și laser. De regulă, cele clasice trebuie înlocuite după 50 de mii de kilometri, iar restul după 90 de mii de kilometri. Această cifră poate varia în funcție de calitatea benzinei și de starea motorului.
Service auto inlocuieste bujiile in timpul intretinerii autovehiculului, precum si la efectuarea altor lucrari, daca este cazul, de comun acord cu clientul. Vă rugăm să rețineți că putem furniza majoritatea pieselor necesare, inclusiv bujii, din depozitul propriu, care se află pe teritoriul service-ului auto. Acest lucru vă permite să reduceți semnificativ timpul de execuție a lucrărilor și costul acestora.