ÎNLOCUIREA PLĂCUȚELOR DE FRÂNĂ

 163
ÎNLOCUIREA PLĂCUȚELOR DE FRÂNĂ

Plăcuțele de frână sunt o parte esențială a sistemului de frânare care trebuie înlocuită în mod regulat.
Defecțiunea plăcuțelor de frână duce la scăderea eficienței frânării și a siguranței la conducere.
Există factori care cresc uzura plăcuțelor de frână - schimbări de temperatură, umiditate ridicată, murdărie, chiar și stilul de conducere al proprietarului și altele. Deoarece plăcuța este cea care creează accelerația de frânare, sarcinile pe ea sunt enorme. De aceea, înlocuirea sa este una dintre cele mai populare și frecvente proceduri.
Cu toate acestea, cât de des ar trebui schimbate tampoanele? Ca și în cazul majorității pieselor auto, frecvența de înlocuire a plăcuțelor și a pieselor acestora este scrisă în manualul pentru fiecare model de mașină, dar să te bazezi numai pe el este periculos. Specialiștii service-ului auto recomandă întreținerea periodică, timp în care, printre altele, sunt verificate elementele sistemului de frânare.
Tampoanele universale, precum și alte piese care ar fi potrivite pentru toate tipurile de mașini, pur și simplu nu există. Dar, cu toate acestea, în unele cazuri este posibil să furnizați nu piesa originală, ci analogul acesteia. Service-ul auto este pregătit să vă ofere atât piese de schimb originale, cât și analogii lor de înaltă calitate din depozitul propriu. Dacă anumite piese nu sunt disponibile, le vom comanda pentru dvs. și le vom livra cât mai curând posibil.